CINC Centrifugaaltechniek

Cinc Solutions heeft een bewezen en gepatenteerde technologie die wereldwijd zijn toepassingen heeft gevonden in diverse vloeibare processen. Research en ontwikkeling bij Cinc Solutions is gecombineerd met feedback van hun klanten wat zorgt voor een continue verbetering van de vloeistof-vloeistofseparator.
Het ontwerpteam ontwikkelt de meest dynamische, kostenbesparende en betrouwbare vloeistof-vloeistofcentrifuges die verkrijgbaar zijn. Constante inspanningen om de bestaande ontwerpen te verbeteren en nieuwe ontwerpen te ontwikkelen, zoals hun cGMP-lijn, demonstreert dat Cinc Solutions voortdurend werkt om een vooraanstaande leverancier te blijven.

De centrifuges zijn verkrijgbaar in diverse maten, van laboratoriumuitvoering tot diverse productie scale types met een flow range van 1.9 L pm tot 757 L pm. Proces R&D-resultaten verkregen met een CS-50 grootte zijn eenvoudig te gebruiken voor het opschalen naar productiemodellen. Meervoudige units kunnen gebruikt worden parallel of in een serie voor grotere flows of voor multi-stadiumprocessen. Hoge separatie-efficiency bij langere tegenstroomtijden bij 100-1000 G’s resulteert in betere procescontrole, verbeterde productie, snellere processen, lage proceskosten en minimaal afval.

Werking

De Cinc Solutions’ vloeistof-vloeistofcentrifuges werken zowel als separator als industriële schakelaar die het een waardevol hulpmiddel maakt in talrijke types van processen. Het unieke, gepatenteerde ontwerp verschaft een mix van separatie in een single, compacte unit.

Twee onvermengbare vloeistoffen van verschillende dichtheden worden afgevoerd door de unit en zijn snel gemixt in de ringvormige ruimte tussen de draaiende motor en de stationaire behuizing. De ruimte boven het vloeistofniveau is ontluchtingsruimte. Voor separatietoepassingen is er een ‘lage mix’-optie. Dit om te voorkomen dat vloeistof tijdens de aanvoer naar de rotor contact maakt met de rotor buitenzijde en dus extra mixing daardoor voorkomt.
De Cinc Solutions’ zelf aanzuigende rotor is verdeeld in vier verticale kamers die in dynamisch evenwicht zijn door de aangezogen vloeistoffen. De gemixte fases acceleren snel tot de snelheid van de rotor. Bij continue aanzuiging begint separatie, waarbij de vloeistoffen naar boven verdrongen worden.

Het separatiegebied bestaat vanaf de verdeelring tot de lichte-fasering ‘weir’, die een verblijftijd verschaft aan de vloeistof-vloeistofinterface om het te vormen en te verscherpen. In de meeste gevallen kunnen
Cinc Solutions Centrifuges’ 100% ‘ratio swing’ verwerken zonder verdere aanpassingen. Dit vermogen is aangepast naar een grote dynamische interfacezone die het toestaat een significante afstand te verschaffen zonder verlies van separatie-efficiency.

Voor meer informatie kunt u onze documentatie downloaden onder de kop ‘Documentatie‘. Neemt u voor (verdere) vragen rustig contact met ons op.