Zelfreinigende filters

Auxill Nederland levert diverse zelfreinigende filtertechnieken, elk met hun specifieke toepassing. Hieronder staat kort beschreven wat de afzonderlijke technieken inhouden. In het hoofdmenu vindt u de technieken uitgebreid omschreven.

Micro Drum Filters

zijn efficiënte en betrouwbare trommelfilters voor het scheiden van zwevend materiaal uit vloeistoffen. Het zijn degelijk uitgevoerde, efficiënte en zuinige filters. Deze trommelfilters zijn algemeen toepasbaar voor drukloze, grotere flows.

Lees verder

Automatic Disc Scraper

Automatic Disc Scraper: de vloeistof/suspensie komt via de inlaat aan de bovenkant van het ADS Filter, vloeit door openingen in de schraper en is gefilterd bij het ‘wedge wire’-element of het gesinterde screen t.b.v. microfiltratie. De schraper zorgt voor reiniging, zonder flowonderbreking.

Lees verder

Axial Edge Filters

zijn eenvoudige, zelfreinigende filters voor het verwijderen van vaste deeltjes uit procesvloeistoffen. Ze worden in-lijn geplaatst en met name toegepast in koelwatersystemen, nabewerking van afvalwater en als (voor-)filter in het processtromen.

Lees verder

Zelfreinigende Aanzuigkorven

worden met name toegepast bij waterinname. Ze ontdoen het aangezogen water van deeltjes die de pomp of andere componenten in het achterliggende proces kunnen beschadigen. De ingebouwde terugspoelfunctie voorkomt dat het filter verstopt raakt.

Lees verder

Schraapfilters

zijn robuust uitgevoerde filters met een motor gestuurd reinigingsmechanisme. Er kunnen waterdunne tot pasta-achtige samenstellingen mee worden behandeld. Geschikt voor doorlopende reiniging bij een gering productverlies. Een filtertechniek met uitgebreide mogelijkheden..

Lees verder

Tril-, Tuimel- en Tril-tuimelzeven

Kunnen onder andere worden toegepast voor decanteren en classificeren van materialen en ontwateren. Het gaat hierbij om filters die worden aangedreven door ongebalanceerde motoren. Balkop- of ultrasone reiniging voorkomen dat het filterscreen dichtslibt.

Lees verder

Yamit E.L.I. Filters

zijn elektrische of hydraulische zelfreinigende filters die worden gebruikt door klanten met toepassingen in de industrie, de openbare sector en de landbouw. De automatische hydraulische toepassingen van de screenfilters omvatten bijv. waterfiltratie.

Lees verder